Het afgelopen halfjaar heb ik het idee dat ik steeds schrijf dat het nat en guur is in mijn #1000soortentuin en dat het leven zich niet zo laat zien. Behalve dan de slakken, daar blijf ik over struikelen 😏 Maar ondanks dat vinden toch veel dieren mijn tuin en op de schaarse zonnige momenten kom ik hen daar weer in tegen. De afgelopen week zie ik zelfs weer vlinders, na de beruchte junidip (tussen de voorjaars- en zomergeneratie). De meeste gangbare dagvlinders heb ik al op mijn lijst, maar wie weet deze zomer. Juist door het natte voorjaar kan het best een goede vlinderzomer worden (de rupsen hebben hun buikjes vol kunnen eten).
Voor nu dan de nieuw gevonden nachtvlinders, waar ik ook een aantal rupsen van heb gevonden. Zoals deze prachtige #psi-uil, in mijn perenboompje. Die als nachtvlinder een behoorlijk saai uiterlijk heeft, zo saai zelfs dat hij niet te onderscheiden is van twee verwante pijluilen. In rupsvorm zijn ze echter wel op soort te determineren, dus dat is een bofje 😎
psi-uil |
Een andere rups dan, nauwelijks als rups te herkennen. Het lijkt op een insect met vleugels, maar het is dus een rups die allerlei sprietjes draagt ter bescherming (een zak). Als je goed kijkt, zie je bovenin inderdaad het kopje van een rups. Dit is de #gewonezakdrager, een van de maar liefst 26 soorten zakdragers.
gewone zakdrager |
En da met deze #grasmotonbekend tot slot ook een imago (volwassen exemplaar). Het is jammer dat ik deze foto niet net iets scherper kon nemen, want het systeem twijfelt tussen een blauwooggrasmot en een bleke grasmot. Dus als het gras ooit nog opdroogt, lig ik er met mijn neus bovenop om meer grasmotten te zoeken. Maar vooralsnog blijft deze grasmot dus onbekend.
grasmot onbekend |
#1000soortentuin
291. psi-uil
292. gewone zakdrager
293. grasmot onbekend
🔀 bekijk ook de hele lijst.
Reacties
Een reactie posten