Het houdt niet op

Ja ja, nog meer nachtvlinders die ik vond in mijn #1000soortentuin. We vonden op die éne nacht in augustus dan ook maar liefst 40 soorten, waarvan 28 nieuwe 🤩

Een van de soorten die we (nog maar net op het randje van zijn vliegtijd) vonden, was de #peppel-orvlinder. Een beetje een gekke naam, maar die komt van het woord populier. Of eigenlijk, komt populier van het woord peppel. En de populier is dan weer de waardplant van deze vlinder. De 'or' komt van de tekening die je kunt zien op de vleugels, hierin zie je soort van een 80 of OR. Het is best een grote vlinder en daarmee lijkt hij al snel bijzonder, vooral met zo'n bijzondere naam, maar het is gewoon een algemene soort.


peppel-orvlinder

We vonden ook nog de #hagedoornvlinder, een felgele vlinder die je qua kleur misschien eerder overdag zou verwachten. Het citroentje is er niets bij zeg maar. Hij behoort tot de spanners en had dus eigenlijk in dit blogje gehoord, maar toen wist ik dat nog niet 🙊 Op de een of andere manier doet de naam als schadelijk aan, maar dat is hij dus niet. De waardplant is onder andere kamperfoelie en dat heb ik in mijn tuin (jee), dus misschien zie ik hem volgend jaar weer terug!

hagedoornvlinder


En dan was ik van de nachtvlinderopbrengst bijna dit, ook wel een tikkeltje onbeduidende motje, vergeten. Het is de #variabelegranietmot. De verschillende soorten granietmotten zijn moeilijk van elkaar te onderscheiden en dat snap ik wel. Als er in ieder geval één van de soorten al een variabel uiterlijk heeft. Deze tel ik in ieder geval weer mee op mijn lijst.

variabele granietmot



 
   

             #1000soortentuin

                    333. peppel-orvlinder
                    334. hagedoornvlinder
                    335. variabele granietmot
 

🔀 bekijk ook de hele lijst.







Reacties