Tuinvlindertelling

Dit weekend is de #tuinvlindertelling! Nu ben ik al een paar maanden non-stop aan het tellen in mijn #1000soortentuin, maar als het morgen zonnig is, doe ik nog een extra rondje vlinders 🦋 Om alvast in de stemming te komen, een aantal vlinders die ik de afgelopen tijd heb gezien voor op mijn lijst.

Eerst een klein blauwtje die al eerder was langs gevlogen, maar toen geen zin had om te landen in mijn tuin. Nu dus wel en het lukte zowaar om één goede foto te maken. Het bleek het #boomblauwtje. De binnenkant van de vleugels is nog blauwer (wel te zien als hij vliegt, maar niet als hij zit). Gelukkig is de buitenkant ook mooi. Hij rust graag uit op struiken als klimop (heb ik niet) en kardinaalsmuts (heb ik wel). De rups leeft dan weer vooral in vuilboom en wegedoorn (heb ik beide niet).

boomblauwtje

Dan een welbekende en zeer herkenbare vlinder, die ik de laatste tijd weer veel in mijn tuin zie, de #dagpauwoog. Hij behoort tot de schoenlappers, net als onder andere de atalanta (nr. 81). Je kunt deze vlinder het hele jaar zijn, hij overwintert in Nederland. Het is ook een van de meest algemene vlinders die je in je tuin kunt zien, hoewel hij in aantal afneemt.

dagpauwoog



Dan het een vlinder die het de laatste jaren juist beter lijkt te doen volgens de Vlinderstichting. Dit is een vlinder die ik zelf nog niet zo vaak had gezien, dus het was een leuke verrassing dat dit #bontzandoogje voorbijkwam op het moment dat ik ook nog een camera in mijn handen had. Hij bleef maar kort zitten, dus het is bij deze ene foto gebleven. 

bont zandoogje


Alle dagvlinders die ik nu ooit al eens (in de buurt van) mijn tuin heb gezien staan nu op de lijst, maar ik hoop de komende zomer toch nog een paar nieuwe soorten te spotten! 🙏


 
   

             #1000soortentuin

                    101. boomblauwtje
                    102. dagpauwoog
                    103. bont zandoogje

                   

🔀 bekijk ook de hele lijst.




Reacties